DatumNieuws
27/09/17

VERSLAG OLIVEO 1 - VFC Zo 1:  0 – 3 (24/9)

Op een mooie zonnige zondagmiddag in Pijnacker ging de competitie van start. Veel trouwe supporters wachtten in spanning op de prestatie van hun cluppie. Nou, die prestatie mocht er zijn: Al in de eerste 3 minuten waren er twee dotten van kansen, die helaas werden gemist. In de 6e minuut was het wel raak: Een corner van Khaled Srour werd door Remco Rook binnengewerkt: 0-1

VFC was heer en meester in het eerste deel van deze wedstrijd. Oliveo kwam daarna iets beter in zijn spel. Het leverde kansen op aan beide zijden, maar doelpunten bleven uit. Het dichtst bij een goal was Nick Versteege, helaas landde zijn schot op de lat. Ruststand derhalve 0-1.

In de eerste minuut na rust kreeg Oliveo een penalty. Eigenlijk een cadeautje van de scheids: het lichamelijk contact in de zestien werd erg zwaar gestraft. Gelukkig voor VFC werd de penalty naast geschoten. (Een vorm van gerechtigheid)

VFC bleef het betere van het spel houden en in de 78e minuut maakte Sven Goedendorp de 0-2. Diezelfde Sven werd in de 87e minuut neergelegd binnen de zestien. De ingevallen Othman Benjafaar schoot de pingel onberispelijk binnen 0-3.

Vlak daarna het mooiste moment van de wedstrijd: een schitterende stift van Nick Versteege die net langs de verkeerde kant van de paal rolde.

Al met al een zeer verdiende overwinning, waarbij de drive bij alle VFC-ers positief opviel. Zo volhouden mannen en we gaan nog mooie weken tegemoet. 

Fred van Pamelen