l G-afdeling...


Het G-voetbal neemt al 20 jaar een belangrijke plaats in bij VFC. Op 26 augustus 1993 stond in de huis-aan-huis krant  Groot Vlaardingen de kop "VFC G-voetbalelftal begint dit seizoen aan het echte werk”. Daarmee was de start van het G-voetbal bij VFC een feit.
Het G-voetbal neemt inmiddels een belangrijke plaats in bij VFC. Vanaf 1993  heeft VFC mensen met een beperking de mogelijkheid geboden om in teamverband te voetballen. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hoeven niet alleen maar toe te kijken, maar kunnen zelf ook spelen. Bij VFC is de afgelopen jaren sprake van een groei van het aantal leden bij de G-afdeling. Dit seizoen zijn we gestart met twee teams in de competitie. Het uitgangspunt bij VFC is dat het meedoen en vooral het plezier voorop staan.

Er is een G-commissie bestaande uit de coördinator, de hoofdtrainer, een leider van G1, een leider van G2 en een ouder namens G1 en G2.

De "G" in de naam G-voetbal slaat niet op ‘gehandicapten’, zoals over het algemeen wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er zo’n twintig jaar geleden een nieuwe categorie bijkwam, kreeg deze categorie van de KNVB automatisch de volgende letter van het alfabet: de letter G.

Onze teams

VFC G1

VFC G2

Voetbalzaken

Er wordt getraind op woensdag  van 19.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn meerdere trainers (waaronder ook een keeperstrainer) aanwezig om alles in goede banen te leiden. De hoofdtrainer is Hennie Meder (hmeder@planet.nl). Met hem kunt u via per e-mail een afspraak maken om bij een training te komen kijken of om mee te doen.
VFC hanteert de leeftijd van ongeveer 15/16 jaar en ouder.

Een team bestaat uit meestal 8 spelers, maar regelmatig wordt er met meer spelers tegen elkaar gespeeld. Dit gebeurt altijd in overleg met de tegenstander. De teams spelen hun wedstrijden op een half veld met kleinere doeltjes dan in het reguliere voetbal. Verder bestaat er onder andere geen buitenspel en hoeft de inworp niet op de verplichte manier genomen te worden. Een wedstrijd duurt maximaal 2 x 30 minuten. De KNVB stelt de wedstrijden vast en zorgt dat er in een seizoen op ieders niveau gespeeld kan worden.

VFC prijst zich gelukkig met veel sponsors / begunstigers (grote en kleine gulle gevers) voor onze spelers van de G- afdeling. Daardoor worden de spelers van vele gemakken voorzien. Bijvoorbeeld goedkoper op G-kamp, avondje uit, nieuwjaarsreceptie, thuistoernooi, pannenkoeken eten bij VFC.
De spelers worden voorzien van shirt, broekje en kousen. Als de financiën van onze sponsoren het toelaten, worden onze spelers ook nog voorzien  van een trainingspak of coachjas en sporttas.

De contributie wordt ieder jaar vastgesteld bij de algemene ledenvergadering aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen. Vanwege de grotere afstanden bij uitwedstrijden wordt er wel van ieder spelend G-lid een extra bijdrage gevraagd van € 20, - (vervoerskosten). Ook dit gebeurt aan het begin van een nieuw seizoen. Er wordt met een uitwedstrijdschema gereden, zodat het voor een ieder duidelijk is wie zorgdraagt voor vervoer van de spelers. U snapt wel dat alles alleen mogelijk gemaakt kan worden als we elkaar ondersteunen.

Ook is er de mogelijkheid voor studenten Sport en Bewegen om een stage bij de G-afdeling te lopen. Heeft u nog wat tijd over of wilt u iets doen, zoals een helpende hand bieden of sponsoren? De G-afdeling van VFC houdt zich aanbevolen!

Overige Activiteiten:   

  • Zaalvoetbal toernooi (onderling spelen tegen elkaar) 
  • G- Kamp
  • Thuistoernooi: Rinus Bentem Toernooi 
  • Uittoernooi voor alle G-spelers
  • 1x per seizoen een uitje, soms eten met bowlen
  • 2x per seizoen informatieavond voor ouders/begeleiders/verzorgers

Contact

Lid worden kan door een mail te sturen naar de ledenadministratie (Dirk de Romph): ledenadministratie@vfcvoetbal.nl.  Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren of via dit mailadres.

Contactpersonen

www.vfcvoetbal.nl
HoofdSponsor VFC
Subsponsor VFC Subsponsor VFC

Sponsors: Goud. Cash control

Sponsors: Zilver. Staelduinsebos
Belangrijke data / Evenementen
13/05/17Thuistoernooien JO9 / JO11
14/05/1735+ 7-tegen-7 toernooi
20/05/17Thuistoernooi JO17
20/05/17Thuistoernooien JO9 / JO11
21/05/17Thuistoernooien JO13 / JO15
25/05/17Thuistoernooi JO11
25/05/17Thuistoernooi Kwekkertjes
26/05/17Thuistoernooi JO17 (avond)
27/05/17Thuistoernooi G1/G2
28/05/17Thuistoernooien JO13 / JO15
16/06/17Pupillenkamp

Sponsors: Brons en shirt Promar sales


Verjaardagen deze week.
26, Wouter Brouwer,
16, Marco de Wilt,
24, Wil Wolf,
27, Glijn Langbroek,
21, Daniël van der Hulst,
25, Kevin Bloot,
21, Rick Vink,
19, Pim Gieles,
20, Damian Poldervaart,
25, Kasper Bastiaanse,
21, Chiel Hoogendijk,
17, Guido Scholten,
19, Barkin Imanci,
23, Thersey van der Leeuw,
25, Luuk Scholtes,
22, Driss Krouch,
20, Engel Koper,
23, Jesse Barg,